Alufelni CITROEN felni, CITROEN alufelni

André-Gustave Citroën, francia mérnök és látnok a Citroën gyár alapítója. Tíz évesen az a terve, hogy mérnök lesz Jules Verne könyveinek hatása, valamint a párizsi világkiállításon megtekintett Eiffel-torony hatására született meg benne. Alig 24 éves, amikor végzett mérnökként, 1905-ben, a párizsi Quai de Grenelle-en létrehozta első saját vállalkozását, a „Société des Engrenages Citroën” vállalatot. Később 1913-ban újabb gyárat nyitott porlasztók gyártásával, melyekre még azelőtt szabadalmat kapott. A gyárigazgatás és a kereskedés alapjait az Amerikai Egyesült Államokban tett látogatása során Henry Fordtól sajátította el.

Az első autó 1919-ben készült el, egy éve a háború után, addig kénytelen volt hadi rendeléseket teljesíteni. Ez volt a Type A, ami már sorozatban készült, és már az „alapmodell” is elektromos fényszóróval, önindítóval és pótkerékkel volt felszerelve és a maximális sebessége 65,5 km/óra. Az alacsony ár miatt, első hat hónapban eladtak 2500 darabot. Egy év múlva tízszeresére nőtt a gyártás.

Nézze meg a kínálatunkat és válasszon alufelnit a Citroen modelljéhez és dobja fel az autója „imidzsét” az alufelnik megvásárlásával!

CITROEN felni, CITROEN alufelni